Krem grzybowy

25353675_1756395004431610_5844826482672355681_n

25354053_1756395057764938_6900309768416892916_n

Dziś proponuję pyszny, świąteczny, aromatyczny krem z suszonych borowików.

Przepisy na zupę grzybową świąteczną z maślaków, czy podgrzybków widnieją już na blogu.

Zupa grzybowa świąteczna

 

 

Tym razem należy użyć

80-100 g suszonych borowików

5 ziemniaków i śmietana 18% lub jeszcze lepiej 22 % (do zup i sosów). Reszta czynności pozostaje niezmieniona.

Po ugotowaniu zupy całość blendujemy na gładki krem. PYCHA!

Autor: smakiszczescia

Smaki szczęścia ze szczyptą pikanterii... W moich kulinarnych poczynaniach łączę różne smaki, które komponują się w wyśmienitą całość i dostarczają niezapomnianych doznań... Gotowanie to moja pasja; w kuchni się realizuję i odpoczywam...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.