Sałatka z wędzonym kurczakiem i winogronami

IMG_20150608_200752

IMG_20150608_200947

Składniki:

wędzona pierś z kurczaka

ewentualnie w razie problemów z zakupem produktu doskonałym zamiennikiem może być wędzonka krotoszyńska 200-300g

100g ugotowanego ryżu (1 torebka)

2-3 kiście zielonych lub czerwonych winogron

4 łyżki czarnych oliwek

Sos:

mała śmietana 12% – 180g lub 200g, np. szczecinecka

1 łyżka majonezu

3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę

ewentualnie niewielka ilość soli i pieprzu do smaku

Pierś z kurczaka lub wędzonkę krotoszyńska kroimy w kostkę, winogrona i oliwki kroimy wzdłuż na pół. Wszystkie składniki dokładnie i delikatnie (żeby nam się winogrona nie porozpadały) mieszamy razem z sosem. Gotową sałatkę wstawiamy do lodówki na parę godzin, najlepiej na cała noc. Wówczas sałatka będzie gotowa do spożycia.

Zapewniam, że sałatka jest bardzo smaczna!

Polecam i życzę smacznego!:))

Autor: smakiszczescia

Smaki szczęścia ze szczyptą pikanterii... W moich kulinarnych poczynaniach łączę różne smaki, które komponują się w wyśmienitą całość i dostarczają niezapomnianych doznań... Gotowanie to moja pasja; w kuchni się realizuję i odpoczywam...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.