Sałatka z pieczonymi gruszkami

SONY DSC

SONY DSC

Składniki:

rukola

prażone ziarna słonecznika (słonecznik prażymy na suchej patelni)

kozi ser

orzechy włoskie i płatki migdałów mieszamy z 2 łyżkami oliwy z oliwek, 2 łyżeczkami miodu(*) i 2 łyżkami soku z cytryny,

(*) u mnie miód faceliowy- przepyszny, bardzo słodki- o zaletach tego miodu pisałam przy okazji recenzji festiwalu dobrego smaku w Poznaniu w poście z dnia 15.08.2014:

http://www.smakiszczescia.bloog.pl/id,342194485,title,VIII-Ogolnopolski-Festiwal-Dobrego-Smaku,index.html

pieczone plastry gruszek – podpiekamy w piekarniku plastry gruszek w temperaturze 180 stopni- ok. 13 minut- ułożone na papierze do pieczenia

Składniki łączymy, delikatnie mieszamy.

Pycha! Sałatka „ekskluzywna, niecodzienna” i bardzo smaczna!

Autor: smakiszczescia

Smaki szczęścia ze szczyptą pikanterii... W moich kulinarnych poczynaniach łączę różne smaki, które komponują się w wyśmienitą całość i dostarczają niezapomnianych doznań... Gotowanie to moja pasja; w kuchni się realizuję i odpoczywam...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.