Tatar śledziowy

IMG_20141030_220444

2014-10-30 08.01.40

Dziś polecam śledziową przystawkę, szybką przekąskę, smaczną i oryginalną!:)

Składniki:

„matjas filety śledziowe Lisner 250g w oleju (3 płaty śledziowe)

2 ogórki kiszone obrane ze skórki

łyżka kaparów lub 2 ogórki konserwowe obrane ze skórki

4-5 marynowanych podgrzybków

3 jajka na twardo

1 cebula

pęczek koperku

2 łyżki keczupu (lub przecieru pomidorowego)

2 łyżki miodu lipowego (w smaku miód lipowy jest dość ostry, często gorzkawy)

pół łyżeczki imbiru mielonego lub świeżo startego imbiru

pieprz świeżo mielony

można dodać paprykę czerwoną grillowaną obraną ze skórki

Wszystkie składniki drobno kroimy, mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum pół godziny. Naszą przystawkę podajemy najlepiej z pieczywem razowym.

Bardzo ciekawa i smaczna wariacja smaków- dobrze skomponowana, idealna zwłaszcza dla miłośników śledzia, do których osobiście należę:))

Autor: smakiszczescia

Smaki szczęścia ze szczyptą pikanterii... W moich kulinarnych poczynaniach łączę różne smaki, które komponują się w wyśmienitą całość i dostarczają niezapomnianych doznań... Gotowanie to moja pasja; w kuchni się realizuję i odpoczywam...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.