Twarogowa pasta z makreli

IMG_20141111_193356

 

Wcześniej na blogu prezentowałam pastę z makreli i awokado– Post z dnia 05.11.2014:

Pasta z makreli i awokado

 

Dziś inna odsłona makrelowej pasty- pasta twarogowa, czyli pasta z makreli na bazie twarogu. 

 

Składniki:

1 wędzona makrela

twaróg półtłusty (250g)

1 duży ogórek kiszony (lub w sezonie małosolny)

pół pęczka zielonej pietruszki

1 łyżka majonezu

sól, pieprz do smaku

 

* zamiast ogórka kiszonego możemy dodać w sezonie ogórka świeżego albo rzodkiewkę.

 

Rybę oczyszczamy z ości i mieszamy z rozdrobnionym twarogiem. Ogórka kroimy w drobną kostkę, zieloną pietruszkę drobno siekamy i dodajemy do makreli z twarogiem. Wszystko łączymy z majonezem, dokładnie całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

W ten prosty sposób uzyskujemy pyszną pastę z wędzonej makreli, która ze świeżym pieczywem doskonale urozmaici nasze śniadanie!

Polecam, pycha i samo zdrowie!

Autor: smakiszczescia

Smaki szczęścia ze szczyptą pikanterii... W moich kulinarnych poczynaniach łączę różne smaki, które komponują się w wyśmienitą całość i dostarczają niezapomnianych doznań... Gotowanie to moja pasja; w kuchni się realizuję i odpoczywam...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.