Tatar śledziowy- wersja III

IMG_20151220_205844

IMG_20151220_205624

Składniki:

śledź (mogą być filety w oleju)- 2 płaty

4 korniszony

1 jabłko

1 czerwona cebula

posiekany koperek

1 łyżka oliwy z oliwek

sól, pieprz kolorowy świeżo mielony

Wszystkie składniki ze sobą  łączymy, odstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Podajemy na ciemnym pieczywie z kleksem kwaśnej śmietany. Naszego śledziowego tatara możemy posypać posiekanymi orzechami włoskimi- pycha!

 

Na blogu także:

1. Tatar śledziowy- wersja I- Post z dnia 30.10.2014:

Tatar śledziowy

 

2. Tatar śledziowy- wersja II- Post z dnia 08.12.2015:

Tatar śledziowy- wersja II

Autor: smakiszczescia

Smaki szczęścia ze szczyptą pikanterii... W moich kulinarnych poczynaniach łączę różne smaki, które komponują się w wyśmienitą całość i dostarczają niezapomnianych doznań... Gotowanie to moja pasja; w kuchni się realizuję i odpoczywam...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.