Szparagi w szynce

IMG_20141124_202336

2014-11-22 18.05.44

Pomysł na szybką przekąskę:

Szparagi (z zalewy lub świeże ugotowane) zawinięte w szynkę (tu prosciutto cotto) razem z połówką jajka na twardo i odrobiną majonezu odpowiednio przyprawionymi solą i świeżo mielonym pieprzem kolorowym do smaku przewiązane szczypiorkiem…

Zamiast jajka możemy dodać np. tradycyjną sałatkę jarzynową.

Smacznie, szybko, ciekawie, zdrowo i kolorowo!

Autor: smakiszczescia

Smaki szczęścia ze szczyptą pikanterii... W moich kulinarnych poczynaniach łączę różne smaki, które komponują się w wyśmienitą całość i dostarczają niezapomnianych doznań... Gotowanie to moja pasja; w kuchni się realizuję i odpoczywam...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.