Smażona cebulka własnej roboty

IMG_20151107_195229

IMG_20151107_195455

IMG_20151107_195939

Dziś przedstawiam fajny, łatwy patent na smażoną, prażoną cebulkę własnej roboty- bez konserwantów i sztucznych barwników… Jest pyszna! Idealny dodatek zarówno do domowych burgerów, ale i do kanapek, czy zup. Polecam!

Składniki:

cebule

tyle ile cebul, tyle łyżek mąki

olej do smażenia

sól morska

Cebule kroimy w kostkę (nie tak bardzo drobną), wrzucamy do miski, dodajemy mąkę, mieszamy starannie, tak, żeby cała cebula dokładnie oblepiła się mąką.

Oddzielamy cebulę od resztki mąki i smażymy na sporej ilości oleju na złoto (NIE SOLIMY). Łyżką cedzakową odsączamy cebulę z oleju, układamy na ręcznikach papierowych, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Solimy solą morską i pozostawiamy do wystudzenia.

PYCHA!

Na blogu:

Zupa cebulowa- Post z dnia 29.10.2014:

Zupa cebulowa

Autor: smakiszczescia

Smaki szczęścia ze szczyptą pikanterii... W moich kulinarnych poczynaniach łączę różne smaki, które komponują się w wyśmienitą całość i dostarczają niezapomnianych doznań... Gotowanie to moja pasja; w kuchni się realizuję i odpoczywam...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.