Serek twarogowy domowej roboty

2014-08-04 10.13.14

Składniki:

1 l maślanki

 

Maślankę wlewamy do garnka i gotujemy przez bardzo krótką chwilę. Nie doprowadzamy do wrzenia! Jak maślanka będzie ciepła zacznie się „rozwarstwiać”.

Wówczas zdejmujemy garnek z płyty grzewczej, rozciągamy gazę lub lnianą ściereczkę na sitku i całość podgrzanej maślanki wlewamy na gazę.

Maślankę pozostawiamy w ten sposób na sitku na całą noc i na następny dzień możemy delektować się przepysznym twarożkiem własnej roboty!

Polecam! Wspaniały smak i samo zdrowie!

Autor: smakiszczescia

Smaki szczęścia ze szczyptą pikanterii... W moich kulinarnych poczynaniach łączę różne smaki, które komponują się w wyśmienitą całość i dostarczają niezapomnianych doznań... Gotowanie to moja pasja; w kuchni się realizuję i odpoczywam...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.