Pasta z makreli i awokado

2014-11-05 21.22.58

 

IMG_20141105_212146

Składniki:

makrela wędzona (obrana, rozdrobniona)

2 dojrzałe awokado pokrojone w kostkę

można dodać także 1 drobno posiekaną cebulę lub czosnek przeciśnięty przez praskę

oliwki zielone (nadziewane papryką) pokrojone na pół

2 jajka na twardo pokrojone w kostkę

2 łyżki oliwy z oliwek

sól morska, pieprz kolorowy świeżo mielony

posiekany świeży koperek

odrobina soku z cytryny spowoduje, że nasze pięknie zielone awokado nie zmieni koloru (nie straci na barwie)

 

Całość mieszamy. Pasta doskonale komponuje się ze świeżym pieczywem z chrupiącą skórką.

Pycha!

 

Z awokado na blogu także- gzik – Post z dnia 30.10.2014:

Pyry z gzikiem

 

 

Autor: smakiszczescia

Smaki szczęścia ze szczyptą pikanterii... W moich kulinarnych poczynaniach łączę różne smaki, które komponują się w wyśmienitą całość i dostarczają niezapomnianych doznań... Gotowanie to moja pasja; w kuchni się realizuję i odpoczywam...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.