Pasta z łososia i awokado

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

IMG_20141124_221751

Dziś prezentuje moje ulubione połączenie: wędzony łosoś i awokado w kolejnej odsłonie!:))  Przepyszna pasta, jakże łatwa i ekspresowa do przyrządzenia, bardzo smaczna i zdrowa!

Wcześniej na blogu pojawiły się już następujące awokadowe kombinacje:

1. Pasta z awokado- Post z dnia 09.11.2014:

Pasta z awokado

2. Pasta z makreli i awokado- Post z dnia 05.11.2014:

Pasta z makreli i awokado

3. Łosoś w miodowym towarzystwie- Post z dnia 06.11.2014:

Łosoś w miodowym towarzystwie

Oto kolejna ciekawa pasta o intrygującym smaku: łososiowo-awokadowym, lekko kwaskowym, ostrym i orzeźwiająco miętowym…

Składniki:

1 dojrzałe awokado- rozmiażdżone widelcem (można zblendować, ale ja wolę wyczuwalne kawałeczki awokado w paście)

wędzony łosoś- 200g- drobno posiekany

kapary

1 łyżka soku z cytryny

sól morska, pieprz świeżo mielony kolorowy (u mnie pieprz syczuański z płatkami chilli)

listki świeżej mięty

Składniki łączymy, doprawiamy solą i pieprzem i zjadamy z apetytem:)) ze świeżym pieczywem, pieczywem chrupkim, sucharkami, czy świeżą, jeszcze ciepłą ciabattą (*)… Z lampką białego wina… Smacznego!

(*) Ciabatta własnej roboty- Post z dnia 09.11.2014:

Ciabatta

Autor: smakiszczescia

Smaki szczęścia ze szczyptą pikanterii... W moich kulinarnych poczynaniach łączę różne smaki, które komponują się w wyśmienitą całość i dostarczają niezapomnianych doznań... Gotowanie to moja pasja; w kuchni się realizuję i odpoczywam...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.