Pasta z awokado

IMG_20141109_202809

2014-11-09 19.43.07

Składniki:

1 awokado

sok z jednej limonki

5 łyżek serka śmietankowego lub bazyliowego (np. almette)

sól, pieprz kolorowy do smaku

 

Awokado (tzw. „masło Boga”) obieramy, kroimy i blendujemy na gładką masę; jeśli owoc jest dojrzały wystarczy rozgnieść je dokładnie widelcem. Awokado łączymy z sokiem z limonki i serkiem. Całość mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i nasza pasta jest już gotowa.

Pasta z awokado doskonale smakuje ze świeżym pieczywem, tostami, pieczywem chrupkim, razowym, czy sucharkami. Pasta może posłużyć również jako dip, np. do warzyw, czy nachos.

Smacznego!

Na blogu także:

1. Pasta z makreli i awokado- Post z dnia 05.11.2014:

Pasta z makreli i awokado

2. Gzik z awokado- Post z dnia 30.10.2014:

Pyry z gzikiem

Autor: smakiszczescia

Smaki szczęścia ze szczyptą pikanterii... W moich kulinarnych poczynaniach łączę różne smaki, które komponują się w wyśmienitą całość i dostarczają niezapomnianych doznań... Gotowanie to moja pasja; w kuchni się realizuję i odpoczywam...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.