Pasta twarogowa z wędzoną makrelą z sokiem z pomarańczy

12615650_998058176931967_6805813651173816653_o

12657875_998058396931945_8746334268633630808_o

Składniki:

twaróg – u mnie twaróg solankowy Jana- pyszny, smakuje podobnie do oscypka

sok z 1 pomarańczy

1 wędzona makrela (obrana z ości oczywiście)

1 łyżka oliwy z oliwek

drobno posiekana natka zielonej pietruszki

świeżo mielony pieprz kolorowy

 

Składniki łączymy, dokładnie mieszamy, całość doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem. Pastę podałam na żurawinowym chlebie.

Smacznego!

 

Pasty rybne na blogu- wyśmienite- z makreli i nie tylko…: 

1. Pasta z makreli, białej fasoli i chilli- Post z dnia 19.02.2015:

Pasta z makreli, białej fasoli i chilli

2. Twarogowa pasta z makreli- Post z dnia 11.11.2014:

Twarogowa pasta z makreli

3. Pasta z makreli i awokado- Post z dnia 05.11.2014:

Pasta z makreli i awokado

4. Pasta sardynkowo-jogurtowa- Post z dnia 02.02.2015:

Pasta sardynkowo-jogurtowa

5. Pasta z łososia i awokado- Post z dnia 24.11.2014:

Pasta z łososia i awokado

6. Pasta z makreli prosto z podróży- Post z dnia 20.04.2015:

Pasta z makreli prosto z podróży…

Autor: smakiszczescia

Smaki szczęścia ze szczyptą pikanterii... W moich kulinarnych poczynaniach łączę różne smaki, które komponują się w wyśmienitą całość i dostarczają niezapomnianych doznań... Gotowanie to moja pasja; w kuchni się realizuję i odpoczywam...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.