Pasta jajeczna z anchois

IMG_20141103_205619

SONY DSC

Oto moja tajemna receptura na wyśmienitą pastę jajeczną z czerwoną cebulą, żółtym serem i anchois doskonałą np. na weekendowe śniadanka!:)

Składniki:

4 jajka na twardo

1/2 czerwonej cebuli drobno posiekana

tarty żółty ser lub ser żółty pokrojony w drobną kostkę (u mnie pyszny ser Arla Port Salut)

szczypiorek drobno posiekany

majonez

sól, pieprz świeżo  mielony kolorowy

4 fileciki anchois (u mnie Sol&Mar- Filety z sardeli w oliwie z oliwie)

Całość łączymy i starannie mieszamy. Do tego świeże, pachnące, chrupiące pieczywo, gorąca, świeżo zaparzona kawa lub zielona herbata i wspaniałe śniadanko gotowe!

Bajecznie i smacznie!

Autor: smakiszczescia

Smaki szczęścia ze szczyptą pikanterii... W moich kulinarnych poczynaniach łączę różne smaki, które komponują się w wyśmienitą całość i dostarczają niezapomnianych doznań... Gotowanie to moja pasja; w kuchni się realizuję i odpoczywam...

2 myśli na temat “Pasta jajeczna z anchois”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.