Kompot z suszu

IMG_20151212_112916

Przepis na ten świąteczny, cudownie aromatyczny, wigilijny kompot pojawił się na blogu już w zeszłym roku, zapraszam- Post z dnia 19.12.2014:

Kompot z suszu, czyli zapach świąt…

Dziś ponawiam wpis i przedstawiam moją recepturę, która gwarantuje uzyskanie pysznego kompotu o charakterystycznym smaku:

Składniki:

Proporcja na 30 dag suszu (suszone śliwki, jabłka, gruszki, morele…)

3 l  wody

3-4 łyżki cukru

20 goździków

sok z połowy cytryny

Susz z goździkami i cukrem zalewamy zimną wodą i powoli gotujemy (około 40 minut), żeby wydobyć cały niesamowity, świąteczny aromat i smak suszonych owoców. Pod koniec gotowania lekko łamiemy smak dodając sok z  cytryny. Pozostawiamy do wystudzenia.

Wesołych Świąt!

Autor: smakiszczescia

Smaki szczęścia ze szczyptą pikanterii... W moich kulinarnych poczynaniach łączę różne smaki, które komponują się w wyśmienitą całość i dostarczają niezapomnianych doznań... Gotowanie to moja pasja; w kuchni się realizuję i odpoczywam...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.