Jajka faszerowane na ciepło

 

IMG_20160321_215654

Wcześniej na blogu prezentowałam: Jaja faszerowane na ciepło: http://smakiszczescia.pl/swiateczne/jaja-faszerowane-na-cieplo/ , tj.:

Jajka ugotowane na twardo (wystudzone) kroimy szybkim ruchem (żeby jak najmniej uszkodzić skorupkę) ostrym nożem wzdłuż na pół. Delikatnie wyciągamy ze skorupek białka i żółtka, rozdrabniamy je widelcem, dodajemy drobno pokrojony szczypiorek, majonez albo łyżkę masła i doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym kolorowym pieprzem. Tak przygotowany farsz nakładamy z powrotem do naszych skorupek, posypujemy na wierzchu bułką tartą i układając na rozgrzanej patelni farszem do dołu smażymy chwilkę do zarumieniania.

Jaja faszerowane podajemy na ciepło.

 

Tym razem proponuję wzbogacić nasz farsz tuńczykiem w oleju i odrobiną musztardy. Pycha!

Autor: smakiszczescia

Smaki szczęścia ze szczyptą pikanterii... W moich kulinarnych poczynaniach łączę różne smaki, które komponują się w wyśmienitą całość i dostarczają niezapomnianych doznań... Gotowanie to moja pasja; w kuchni się realizuję i odpoczywam...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.