Glogg

12377738_980755468662238_2673537858818513235_o

Glogg to aromatyczne grzane wino z migdałami i rodzynkami. Napój pochodzi ze Szwecji i jest przyrządzany w Boże Narodzenie. Doskonale nadaje się na długie, zimowe wieczory. Cudownie rozgrzewa, a swoim korzennym aromatem pobudza nasze zmysły.

Mikołaj przyniósł mi w tym roku m.in. gotowy koncentrat Glogg- dostępny jest w sklepach IKEA. Polecam!

Może być fantastycznym dodatkiem do wina lub gorącej herbaty, rumu lub wódki.

Proporcja zastosowania jest następująca- 1:2, czyli np. 1 kubek gloog przypada na 2 kubki herbaty, czy czerwonego wina. Całość podgrzewamy dodając rodzynki i migdały łuskane, nie doprowadzamy do wrzenia i podajemy!

PYCHA!

Autor: smakiszczescia

Smaki szczęścia ze szczyptą pikanterii... W moich kulinarnych poczynaniach łączę różne smaki, które komponują się w wyśmienitą całość i dostarczają niezapomnianych doznań... Gotowanie to moja pasja; w kuchni się realizuję i odpoczywam...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.