Szaszłyk raz proszę!:)

IMG_20150531_210219

 

Wcześniej na blogu przedstawiałam propozycję szaszłyków z krewetkami, ananasem, boczkiem i suszonymi śliwkami.- Zapraszam– Post z dnia 28.05.2015- Szaszłyki, weekend tuż tuż…:

Szaszłyki, weekend tuż tuż…

 

Dziś proponuję szaszłyki w bardziej tradycyjnej postaci- z karkówką, kiełbaską, cebulą i papryką… Możemy wzbogacić je także plastrami cukinii.

Składniki:

kiełbasa- u mnie grubsze plastry kiełbasy śląskiej

czerwona papryka

grubsze plastry cebuli (może być także czerwona cebula)

kawałki karkówki

Karkówkę kroimy w dużą kostkę, przyprawiamy czosnkiem (przeciśniętym przez praskę), solą i papryką czerwoną mieloną i przesmażamy na oleju na patelni. Ten sposób przygotowania karkówki zagwarantuje nam, że cały szaszłyk będzie grillował się równomiernie w tym samym czasie. W przeciwnym razie pozostałe składniki zdążą się nam spalić na węgiel, zanim karkówka byłaby wystarczająco miękka.

Składniki szaszłyka nabijamy w dowolnej kolejności, grillujemy do zarumienienia, pychotka!

Autor: smakiszczescia

Smaki szczęścia ze szczyptą pikanterii... W moich kulinarnych poczynaniach łączę różne smaki, które komponują się w wyśmienitą całość i dostarczają niezapomnianych doznań... Gotowanie to moja pasja; w kuchni się realizuję i odpoczywam...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.