Faszerowany bakłażan z grilla

IMG_20150808_182406.1

IMG_20150808_182255.1

Składniki:

bakłażany

cukinie

cebula

feta

oliwa z oliwek

listki rozmarynu

 

Bakłażany kroimy wzdłuż na pół. Wydrążamy środek i miąższ kroimy w kostkę. Na patelni podsmażamy cebulę z cukinią i pokrojonym bakłażanem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem kolorowym świeżo mielonym. Tak przygotowany farsz nakładamy do wydrążonych łódeczek bakłażana, na wierzch układamy kostki fety i listki świeżego rozmarynu. Całość lekko polewamy oliwą z oliwek i zawijamy w aluminiową folię. Grillujemy aż do miękkości bakłażana. Pycha!

Na blogu także:

Faszerowane bakłażany zapiekane- Post z dnia 02.11.2014:

Faszerowane bakłażany zapiekane

Autor: smakiszczescia

Smaki szczęścia ze szczyptą pikanterii... W moich kulinarnych poczynaniach łączę różne smaki, które komponują się w wyśmienitą całość i dostarczają niezapomnianych doznań... Gotowanie to moja pasja; w kuchni się realizuję i odpoczywam...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.