Placuszki waniliowe

2014-11-06 21.32.34

IMG_20141107_201029

Składniki:

2 serki homogenizowane waniliowe (u mnie serki waniliowe „Danio”)

2 jajka

5 łyżek mąki

olej do smażenia

 

Składniki łączymy i starannie mieszamy do uzyskania gładkiej masy.

Placki smażymy na rozgrzanym oleju.

Placuszki są pyszne, pulchniutkie, delikatne i bardzo szybkie w przygotowaniu.

Moja propozycja podania: z truskawkami i liśćmi świeżej mięty:)

Pycha!

Autor: smakiszczescia

Smaki szczęścia ze szczyptą pikanterii... W moich kulinarnych poczynaniach łączę różne smaki, które komponują się w wyśmienitą całość i dostarczają niezapomnianych doznań... Gotowanie to moja pasja; w kuchni się realizuję i odpoczywam...

Jedna myśl na temat “Placuszki waniliowe”

  1. Właśnie się nimi zajadam.
    Ja zrobiłam z serka jabłko-cynamon i podałam z jabłkiem, rodzynkami i gorzką czekoladą.
    Pyszne!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.