Mus czekoladowy z awokado

IMG_20170101_172252

IMG_20170101_172213

Składniki:

1 dojrzałe awokado

1 lub 2 banany (w zależności od upodobań dot. intensywności bananowego smaku)

1 łyżka soku z limonki

1 gorzka czekolada

1 łyżka kakao

1 łyżka jasnego miodu (możemy dodać mniej lub wcale, jeśli preferujemy mniej słodki deser)

4 łyżki mleka kokosowego

 

Wszystkie wyżej wymienione składniki należy zblendować na gładką masę rozpuszczając najpierw czekoladę w kąpieli wodnej. Deser należy schłodzić pół godziny w lodówce przed podaniem.

Pycha i samo zdrowie!:)

Autor: smakiszczescia

Smaki szczęścia ze szczyptą pikanterii... W moich kulinarnych poczynaniach łączę różne smaki, które komponują się w wyśmienitą całość i dostarczają niezapomnianych doznań... Gotowanie to moja pasja; w kuchni się realizuję i odpoczywam...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.