Ksylitol, czyli zdrowy cukier brzozowy

IMG_20151212_134304

IMG_20151212_134128

  • ksylitol jest produktem przeznaczonym dla diabetyków,
  • ksylitol posiada niższą wartość kaloryczną niż tradycyjny cukier,
  • ksylitol ma właściwości bakteriobójcze i jest zdrowy dla zębów,
  • ksylitol eliminuje łaknienie cukru,
  • ksylitolem można słodzić kawę, herbatę oraz stosować do pieczenia ciast.

Ksylitol- całkowicie naturalny, szeroko rozpowszechniony w przyrodzie, zdrowy odpowiednik cukru pozyskiwany w Finlandii z drewna brzozy.
– doskonały produkt słodzący dla chorych na cukrzycę, posiada niski indeks glikemiczny IG 8.
Cukier brzozowy to doskonała i zdrowa alternatywa dla tradycyjnego cukru.

Ksylitol jest dla osób, które nie mogą lub nie powinny stosować tradycyjnego cukru oraz dla odchudzających się. Stosowany głównie w profilaktyce próchnicy oraz cukrzycy.

Autor: smakiszczescia

Smaki szczęścia ze szczyptą pikanterii... W moich kulinarnych poczynaniach łączę różne smaki, które komponują się w wyśmienitą całość i dostarczają niezapomnianych doznań... Gotowanie to moja pasja; w kuchni się realizuję i odpoczywam...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.