Jabłka z cynamonem i syropem klonowym

2014-11-09 21.28.45

2014-11-09 22.05.38

Wcześniej na blogu prezentowałam typowy mus jabłkowy, wspaniale gęsty, pysznie jabłkowy i aromatycznie cynamonowy- Post z dnia 09.11.2014:

Mus jabłkowy

Tamten mus został zblendowany na gładką masę, a dziś proponuję wyczuwalne kawałki jabłek z cynamonem, brązowym cukrem i syropem klonowym.

 

Składniki:

3 jabłka (obrane i pokrojone w drobną kostkę)

szklanka wody

odrobina brązowego cukru

1 łyżeczka cynamonu

1 łyżka syropu klonowego

 

Całość gotujemy do zredukowania płynów.

Tak przyrządzone, cudownie aromatyczne jabłka podałam z domowej roboty drożdżową ciabattą– Post z dnia 09.11.2014:

Ciabatta

Autor: smakiszczescia

Smaki szczęścia ze szczyptą pikanterii... W moich kulinarnych poczynaniach łączę różne smaki, które komponują się w wyśmienitą całość i dostarczają niezapomnianych doznań... Gotowanie to moja pasja; w kuchni się realizuję i odpoczywam...

Jedna myśl na temat “Jabłka z cynamonem i syropem klonowym”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.