Gorąca czekolada- rozkosz podniebienia idealna na jesienne wieczory

IMG_20170923_144105_738

IMG_20170923_144236_779

Składniki:

200 ml mleka

100g czekolady gorzkiej

100 ml śmietanki 30%

0,25 łyżki kakao

1/2 łyżeczki cukru (opcjonalnie)

odrobina cynamonu, kardamonu, czy płatków chili- jeśli ktoś lubi na ostro

Wszystkie składniki razem zagotowujemy.

PYCHA!

 

A u mnie w piekarniku piecze się właśnie boska gąska z gruszkami!

Autor: smakiszczescia

Smaki szczęścia ze szczyptą pikanterii... W moich kulinarnych poczynaniach łączę różne smaki, które komponują się w wyśmienitą całość i dostarczają niezapomnianych doznań... Gotowanie to moja pasja; w kuchni się realizuję i odpoczywam...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.