Daktyle z serkiem

IMG_20141120_223735

SONY DSC

Składniki:

suszone daktyle

serek- według upodobań: może być naturalny, śmietankowy, waniliowy, u mnie śmietankowy z pieprzem; to spowodowało fajne, bardzo ciekawe połączenie smaków- słodko-ostra kombinacja, charakterystyczna i intrygująca…:)

Suszone daktyle delikatnie kroimy na pół- a dokładniej nacinamy je (nie do końca), łyżeczką nakładamy serek i tak przygotowane, nafaszerowane serkiem daktyle wkładamy do lodówki na min. pół godziny.

Daktyle z serkiem możemy dodatkowo polać niewielką ilością syropu klonowego lub miodu, jeśli uwielbiamy „słodycz całkowitą”.

Autor: smakiszczescia

Smaki szczęścia ze szczyptą pikanterii... W moich kulinarnych poczynaniach łączę różne smaki, które komponują się w wyśmienitą całość i dostarczają niezapomnianych doznań... Gotowanie to moja pasja; w kuchni się realizuję i odpoczywam...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.