Babeczki piernikowo-imbirowe

20131122_135254

Składniki (na 6 muffinek):

1 czubata szklanka mąki

1 jajko

1  łyżeczka cynamonu

1/2 łyżeczki imbiru

1/2 łyżki przyprawy do piernika

1/4 kostki masła

1 łyżka oleju

1/2 szklanki cukru brązowego

3/4 płaskiej łyżeczki sody oczyszczonej, która rozpuszczamy w 1/2 szklanki gorącej wody

1/2 łyżeczki soli

Wszystkie składniki ze sobą łączymy/ miksujemy. Ciasto przekładamy do foremek. Babeczki pieczemy 25 minut w temperaturze 175-180 stopni. Wystudzone posypujemy cukrem pudrem.

Co za zapach!:))

Autor: smakiszczescia

Smaki szczęścia ze szczyptą pikanterii... W moich kulinarnych poczynaniach łączę różne smaki, które komponują się w wyśmienitą całość i dostarczają niezapomnianych doznań... Gotowanie to moja pasja; w kuchni się realizuję i odpoczywam...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.