Sałatka tuńczykowo-fasolowa

12489470_982961878441597_7162798437480352184_o

Dziś prezentuję szybką sałatkę tuńczykowo-fasolową, smaczny dodatek do dania głównego. Zaserwowałam ją z pysznym stekiem i  pieczonymi ziemniakami.

 

Składniki:

1 puszka czerwonej fasoli

1 puszka tuńczyka w oleju

natka zielonej pietruszki drobno posiekana lub koperek

1/2 czerwonej cebuli drobno pokrojonej

1 ser mozzarella pokrojony w kostkę

1 łyżka oliwy z oliwek

sok z 1/2 cytryny

sól i pieprz do smaku

 

Składniki łączymy i pozostawimy w lodówce na minimum pół godziny.

Smacznego!

Autor: smakiszczescia

Smaki szczęścia ze szczyptą pikanterii... W moich kulinarnych poczynaniach łączę różne smaki, które komponują się w wyśmienitą całość i dostarczają niezapomnianych doznań... Gotowanie to moja pasja; w kuchni się realizuję i odpoczywam...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.