Sałata- wiosennie…

IMG_20150422_205937

IMG_20150422_210322

IMG_20150422_145841

Dziś serwuję przepyszną, zieloną sałatę z jogurtowym sosem w towarzystwie pieczonych ziemniaków i steków z rozbratla.

Sos jogurtowy z miodem i sokiem z limonki, z kiełkami groszku smakuje naprawdę wspaniale! Polecam!

1 główka sałaty

Sos:

2 jogurty naturalne duże

1 łyżka miodu (u mnie miód rzepakowy- wyśmienity, lejący)

1/2 łyżki soku z cytryny

pieprz świeżo mielony i sól do smaku

Cudowne, pieczone ziemniaki– przepis w poście z dnia 18.04.2015:

Piersi z kaczki z sosem pomarańczowo-morelowym z pieczonymi ziemniakami

Na blogu także extra przepis na pieczone połówki ziemniaków:

Pieczone połówki ziemniaków- Post z 06.01.2015:

Pieczone połówki ziemniaków

Wiosennie na blogu także we wpisie:

Zielone szparagi i steki z rekina- wiosna, ach to ty…- Post z dnia 21.04.2015:

Zielone szparagi i steki z rekina- Wiosna, ach to ty…

Autor: smakiszczescia

Smaki szczęścia ze szczyptą pikanterii... W moich kulinarnych poczynaniach łączę różne smaki, które komponują się w wyśmienitą całość i dostarczają niezapomnianych doznań... Gotowanie to moja pasja; w kuchni się realizuję i odpoczywam...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.