Puree batatowo-dyniowe

IMG_20151003_211246

IMG_20151003_211616

Składniki:

2 bataty

600 g dyni

2 łyżeczki musztardy saperskiej

2 łyżki masła

sól do smaku

pieprz syczuański z chilli

Obrane, pokrojone w kostkę bataty smażymy do miękkości razem z obraną i pokrojoną dynią na maśle (najlepiej klarowanym) do miękkości. Rozgniatamy, doprawiamy do smaku musztarda, solą i pieprzem z chilli- PYCHA!:)

Batatowo-dyniowo puree podałam z piersią z kaczki i pieczonymi figami.

Na blogu także: 

1. Puree z bobu- Post z dnia 21.07.2015:

Puree z bobu

2. Figi pieczone z kozim serem- Post z dnia 31.10.2014:

Figi pieczone z kozim serem

 

Autor: smakiszczescia

Smaki szczęścia ze szczyptą pikanterii... W moich kulinarnych poczynaniach łączę różne smaki, które komponują się w wyśmienitą całość i dostarczają niezapomnianych doznań... Gotowanie to moja pasja; w kuchni się realizuję i odpoczywam...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.