Panierka złocista do kotleta schabowego

IMG_20160424_201941

IMG_20160424_202248

Dziś w roli głównej król polskich stołów- kotlet schabowy. Przepis na tradycyjnego, przepysznego schabowego zamieszczałam już wcześniej na moim blogu. Recepturę na schabowego moczonego w mleku i cebuli znajdziecie pod linkiem:

Schabowy moczony w mleku i cebuli

Dziś chcę zaprezentować Wam fajną i smaczną, złocistą panierkę do kotleta, którą uzyskamy stosując tartą bułkę z lnem złocistym – polecam!- na fotce. Do panierki dodałam także listki świeżej bazylii- to gwarancja świetnego, oryginalnego smaku- naprawdę warto wypróbować!

Schabowy w towarzystwie białych szparagów z masłem klarowanym- niebo w gębie!

Tu znajdziecie na blogu przepis na zielone szparagi na maśle- http://smakiszczescia.pl/danie-glowne/szparagi-na-masle/

Nie muszę oczywiście przypominać, że boski, chrupiący kotlet świetnie komponuje się z młodą kapustą lekko zagęszczaną, mniam! – Receptura- – http://smakiszczescia.pl/danie-glowne/mloda-kapusta-czyli-wiosna-na-talerzu/

Smacznego!

Autor: smakiszczescia

Smaki szczęścia ze szczyptą pikanterii... W moich kulinarnych poczynaniach łączę różne smaki, które komponują się w wyśmienitą całość i dostarczają niezapomnianych doznań... Gotowanie to moja pasja; w kuchni się realizuję i odpoczywam...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.