Młode listki i kalarepa duszona na maśle- wiosennie…

IMG_20150423_173615

IMG_20150423_173404

Dziś prezentuję przepyszny wiosenny dodatek do dania głównego albo smaczną, zdrową przekąskę- młode listki i kalarepa duszona na maśle… Zapraszam!

Składniki:

1 kalarepa

2 łyżki masła

1/2 szklanki wody

odrobina soli do smaku

1 łyżeczka miodu

posiekany koperek- u mnie akurat wyjątkowo kiełki groszku

Kalarepę obieramy i kroimy w grubszą kostkę, Młode listki myjemy i drobno kroimy. Kalarepkę i listki dusimy na maśle z odrobiną wody aż kalarepa lekko zmięknie, ale nadal pozostanie lekko chrupiąca, a nie rozgotowana:)- taka najlepsza! Pod koniec gotowania dodajemy miód, całość mieszamy i przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem lub kiełkami… Tak wiosennie- pycha!

Wiosennie na blogu:

1. Sałata- wiosennie- POst z dnia 22.04.2015:

Sałata- wiosennie…

 

2. Zielone szparagi…- Post z dnia 21.04.2015:

Zielone szparagi i steki z rekina- Wiosna, ach to ty…

Autor: smakiszczescia

Smaki szczęścia ze szczyptą pikanterii... W moich kulinarnych poczynaniach łączę różne smaki, które komponują się w wyśmienitą całość i dostarczają niezapomnianych doznań... Gotowanie to moja pasja; w kuchni się realizuję i odpoczywam...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.