Mintaj w zalewie octowej

2014-12-02 20.51.47

IMG_20141203_222111

Składniki:

1-1,5 kg filetów z mintaja

jajka, mąka, bułka tarta do panierowania

4 cebule pokrojone

olej do smażenia

Zalewa:

6 szklanek wody

1 szklanka octu

2 łyżki soli

6 łyżek cukru

3 liście laurowe, 6 ziaren ziela angielskiego, parę ziaren pieprzu kolorowego

Filety z mintaja kroimy na mniejsze kawałeczki, lekko solimy i panierujemy (w mące, jajku i bułce tartej). Smażmy rybę na rozgrzanym oleju.

W odrębnym garnku łączymy wszystkie składniki zalewy i zagotowujemy je.

Na usmażoną rybę ułożoną w naczyniu żaroodpornym dodajemy pokrojoną cebulę i całość zalewamy zalewą octową. Studzimy i wkładamy do lodówki na minimum dobę przed zaserwowaniem.

Smacznego!:)

Autor: smakiszczescia

Smaki szczęścia ze szczyptą pikanterii... W moich kulinarnych poczynaniach łączę różne smaki, które komponują się w wyśmienitą całość i dostarczają niezapomnianych doznań... Gotowanie to moja pasja; w kuchni się realizuję i odpoczywam...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.