Mini-marchewki glazurowane z cynamonem i limonką

IMG_20150411_193636

20150411_183150

Składniki:

mini-marchewki (u mnie mrożone hortex)

1 łyżka masła

1 łyżka miodu

1/2 łyżeczki (płaskiej) cynamonu

1 łyżka soku z limonki

posiekany świeży koperek

Marchewki gotujemy albo w lekko osolonej wodzie, albo w zdrowszy sposób- na parze do miękkości. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy ugotowane, odcedzone marchewki, lekko je solimy (jeśli wcześniej gotowaliśmy na parze), dodajemy miód, cynamon, sok z limonki i całość gotujemy razem parę minut na maśle regularnie mieszając. Pycha! Marchewki glazurowane podajemy posypane drobno posiekanym koperkiem.

* Na fotce także mizeria wzbogacona smakiem soku z limonki- polecam!:)

Autor: smakiszczescia

Smaki szczęścia ze szczyptą pikanterii... W moich kulinarnych poczynaniach łączę różne smaki, które komponują się w wyśmienitą całość i dostarczają niezapomnianych doznań... Gotowanie to moja pasja; w kuchni się realizuję i odpoczywam...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.