Leczo

IMG_20150714_210954.1

 

Składniki:

0,5 kg kiełbasy (najlepiej wędzonej)

4 pomidory (parzymy i obieramy ze skórki)

2-3 papryki (najlepiej różnokolorowe, np. zielona i żółta)

1 cukinia

3 cebule

3 ząbki czosnku

1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej

sól, pieprz do smaku

olej do smażenia

posiekany koperek lub zielona pietruszka

 

Kiełbasę kroimy w półplasterki, pomidory parzymy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Cebulę, czosnek, cukinię, pomidory i papryki kroimy. Na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju przesmażamy kiełbasę, a gdy tłuszcz się wytopi dodajemy cebulę i czosnek; przesmażamy aż się lekko zarumienią. Następnie dodajemy cukinię, pomidory i papryki i całość dusimy około 20 minut aż warzywa zmiękną. Doprawiamy nasze danie do smaku solą i przyprawami; leczo podajemy ze świeżym pieczywem. Pycha!

Smacznego!:)

Autor: smakiszczescia

Smaki szczęścia ze szczyptą pikanterii... W moich kulinarnych poczynaniach łączę różne smaki, które komponują się w wyśmienitą całość i dostarczają niezapomnianych doznań... Gotowanie to moja pasja; w kuchni się realizuję i odpoczywam...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.