Kotlety jajeczne

IMG_20170930_175229_230

Składniki:

6 jajek na twardo

1 cebula przesmażona na złoto

drobno posiekana zielona pietruszka, szczypiorek

u mnie prażone ziarenka sezamu i czarnuszka (opcjonalnie)

1 jajko

bułka tarta do zagęszczenia i obtoczenia

sól, pieprz kolorowy świeżo mielony, kurkuma

możemy dodać także listki świeżej mięty

 

Całość blendujemy na gładką masę i smażymy na oleju. Kotleciki podałam z miętowym sosem (odrobina majonezu, musztardy i jogurtu greckiego doprawione do smaku solą i pieprzem, wymieszane z posiekanymi listkami  świeżej mięty).

Autor: smakiszczescia

Smaki szczęścia ze szczyptą pikanterii... W moich kulinarnych poczynaniach łączę różne smaki, które komponują się w wyśmienitą całość i dostarczają niezapomnianych doznań... Gotowanie to moja pasja; w kuchni się realizuję i odpoczywam...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.