Gruszki ze świąteczną nutą na oleju kokosowym

IMG_20151205_231455

IMG_20151205_231723

IMG_20151205_231320

20151205_113045

Dziś zapraszam na „Pierś z kaczki, pieczone bataty i gruszki z cynamonem, z goździkami smażone na zapachowym oleju kokosowym…”

 

Cudowne właściwości oleju kokosowego:

– środek nawilżający skórę- rewelacyjny olejek nawilżający o wspaniałym zapachu,

– regeneruje i wzmacnia włosy,

– obniża poziom złego cholesterolu,

– wspomaga odchudzanie,

– można używać go do smarowania pieczywa, smażenia, gotowania i pieczenia,

– oczyszcza organizm z toksyn,

– reguluje poziom cukru we krwi,

– wspomaga pracę układu krążenia,

i wzmacnia odporność.

Gruszki obrałam i pokroiłam, następnie smażyłam na oleju kokosowym z odrobiną cukru, cynamonu i z goździkami- Pycha! – Wspaniały dodatek do mięs.

Przepisy na piersi z kaczki i pieczone bataty znajdują się już na blogu- Polecam i zapraszam!

Autor: smakiszczescia

Smaki szczęścia ze szczyptą pikanterii... W moich kulinarnych poczynaniach łączę różne smaki, które komponują się w wyśmienitą całość i dostarczają niezapomnianych doznań... Gotowanie to moja pasja; w kuchni się realizuję i odpoczywam...

Jedna myśl na temat “Gruszki ze świąteczną nutą na oleju kokosowym”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.