Grillowane, wyluzowane podudzia z kurczaka

IMG_20150613_221639

IMG_20150613_221526

Składniki:

podudzia- wyluzowane- bez kości

1 łyżka oleju

sól, świeżo mielony pieprz kolorowy

ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę

odrobina papryki czerwonej, słodkiej, mielonej

plaster pomarańczy

gałązka świeżego rozmarynu/ może być także suszone oregano

Przyprawy mieszamy z olejem i nacieramy podudzia. Tak przyprawione, zamarynowane drobiowe mięsko wkładamy na godzinkę do lodówki owinięte razem z plastrem pomarańczy w aluminiową folię, a potem tak zawinięte grillujemy parę minut sprawdzając miękkość mięsa.

Na blogu także:

Grillowane udka- Post z dnia 30.05.2015:

Grillowane udka

 

Grillowane skrzydełka- Post z dnia 20.05.2015:

Grillowane skrzydełka

Autor: smakiszczescia

Smaki szczęścia ze szczyptą pikanterii... W moich kulinarnych poczynaniach łączę różne smaki, które komponują się w wyśmienitą całość i dostarczają niezapomnianych doznań... Gotowanie to moja pasja; w kuchni się realizuję i odpoczywam...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.