Filety z indyka w panko z kurkumą

IMG_20161001_163702

IMG_20161001_163517

Panko to japońska panierka, bardzo chrupiąca, taka gruboziarnista bułka tarta; świetna do owoców morza, ale i właśnie do drobiu. Znajdziemy ją  zazwyczaj wśród produktów „kuchni świata”.

Przedstawiam dziś ciekawą kulinarną inspirację dla Was- filety z indyka, bardzo cienko rozbite smażone w panierce panko z dodatkiem kurkumy, która zagwarantuje piękną barwę naszym „sznyclom”. Kotlety drobiowe podałam z plastrami limonki. Sok z limonki świetnie podkreśli i uzupełni smak chrupiącej panierki. Do panko dodałam łyżeczkę kurkumy i panierowałam indyka w sposób tradycyjny- w mące, jajku i w panko z kurkumą.

POLECAM!

Autor: smakiszczescia

Smaki szczęścia ze szczyptą pikanterii... W moich kulinarnych poczynaniach łączę różne smaki, które komponują się w wyśmienitą całość i dostarczają niezapomnianych doznań... Gotowanie to moja pasja; w kuchni się realizuję i odpoczywam...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.