Devolay z serem pleśniowym

IMG_20150604_210809

IMG_20150604_211019

Składniki:

plaster schabu bez kości

ser pleśniowy lazur srebrzysty

masło czosnkowe- masło wymieszana z kiełkami lub posiekanym szczypiorkiem, koperkiem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę

sól, pieprz kolorowy lub czarny świeżo mielony

panierka: mąka, jajka, bułka tarta

Plaster schaby rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem z obu stron. Z brzegu schabu nakładamy kawałeczek sera pleśniowego i łyżeczkę masła czosnkowego. Rolujemy i spinamy wykałaczkami metalowymi lub drewnianymi.

Ta przygotowaną schabową roladkę panierujemy: w mące, jajku i bułce tartej. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju (lub tak jak prawdziwego schabowego- tradycyjnie na smalcu).

Pycha!

Autor: smakiszczescia

Smaki szczęścia ze szczyptą pikanterii... W moich kulinarnych poczynaniach łączę różne smaki, które komponują się w wyśmienitą całość i dostarczają niezapomnianych doznań... Gotowanie to moja pasja; w kuchni się realizuję i odpoczywam...

Jedna myśl na temat “Devolay z serem pleśniowym”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.