Burgery domowe

IMG_20150516_215959

IMG_20150516_215218

IMG_20150516_215605

IMG_20150516_215722

IMG_20150516_182718

Komu burgerka? :))

IMG_20150516_220514

 

Składniki:

mięso mielone wołowe- 1kg

2 jajka

1 łyżka suszonego oregano

100 ml zimnej wody- czyli 2 kieliszki 🙂

drobno posiekana natka zielonej pietruszki

sól, pieprz świeżo mielony

4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę

 

plastry pomidora, ogórka, czerwonej cebuli, sałata lub sałata ozdobna

sosy wedle upodobań: musztarda, keczup, teriyaki

bułka (u mnie z ziarnami)- przekrojona i posmarowana niewielką ilością masła ziołowo-czosnkowego

 

Składniki na hamburgery dokładnie mieszamy, bardzo dobrze wyrabiamy i formujemy nieduże płaskie „kotlety”. Dodana woda spowoduje, że nasze hamburgery będą soczyste. Grillujemy z obu stron do zarumienienia.

A potem przyrządzamy i dobieramy warzywa kierując się głosem naszego podniebienia:))

Pycha!

Autor: smakiszczescia

Smaki szczęścia ze szczyptą pikanterii... W moich kulinarnych poczynaniach łączę różne smaki, które komponują się w wyśmienitą całość i dostarczają niezapomnianych doznań... Gotowanie to moja pasja; w kuchni się realizuję i odpoczywam...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.