Białe pieczone w miodzie, musztardzie francuskiej i piwie

12244633_959820830755702_2168211377096505987_o

12238020_959820957422356_8862777504953873139_o

Składniki:

białe kiełbasy surowe lub pieczone

3/4 puszki jasnego piwa

1 cebula posiekana

musztarda francuska

miód (u mnie miód spadziowy)

1/2 łyżki majeranku

Kiełbasy układamy w formie do pieczenia na pokrojonej cebuli, smarujemy je z obu stron musztardą i miodem, zalewamy całość piwem, mniej więcej do 3/4 wysokości kiełbas, zawartość około 3/4 puszki piwa. Całość posypujemy majerankiem. Naczynie wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 200 stopni i pieczemy bez przykrycia około 45 minut.

Pycha!

Na blogu także:

Białe kiełbasy pieczone w piwie- Post z dnia 16.12.2014:

Białe kiełbasy pieczone w piwie

Autor: smakiszczescia

Smaki szczęścia ze szczyptą pikanterii... W moich kulinarnych poczynaniach łączę różne smaki, które komponują się w wyśmienitą całość i dostarczają niezapomnianych doznań... Gotowanie to moja pasja; w kuchni się realizuję i odpoczywam...

2 myśli na temat “Białe pieczone w miodzie, musztardzie francuskiej i piwie”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.