Jaja faszerowane na ciepło

IMG_20150307_193251

2015-03-07 18.19.35

Święta tuż tuż…:) A zatem przedstawiam przepis na pyszne jajka faszerowane na ciepło, zapraszam!

Składniki:

jajka (gotowane na twardo)

drobno pokrojony szczypiorek

majonez, masło, bułka tarta

sól, pieprz świeżo mielony

 

Jajka ugotowane na twardo (wystudzone) kroimy szybkim ruchem (żeby jak najmniej uszkodzić skorupkę) ostrym nożem wzdłuż na pół. Delikatnie wyciągamy ze skorupek białka i żółtka, rozdrabniamy je widelcem, dodajemy drobno pokrojony szczypiorek, majonez albo łyżkę masła i doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym kolorowym pieprzem. Tak przygotowany farsz nakładamy z powrotem do naszych skorupek, posypujemy na wierzchu bułką tartą i układając na rozgrzanej patelni farszem do dołu smażymy chwilkę do zarumieniania.

Jaja faszerowane podajemy na ciepło.

Autor: smakiszczescia

Smaki szczęścia ze szczyptą pikanterii... W moich kulinarnych poczynaniach łączę różne smaki, które komponują się w wyśmienitą całość i dostarczają niezapomnianych doznań... Gotowanie to moja pasja; w kuchni się realizuję i odpoczywam...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.