Jaja faszerowane na ciepło


IMG_20150307_193251

2015-03-07 18.19.35

Święta tuż tuż…:) A zatem przedstawiam przepis na pyszne jajka faszerowane na ciepło, zapraszam!

Składniki:

jajka (gotowane na twardo)

drobno pokrojony szczypiorek

majonez, masło, bułka tarta

sól, pieprz świeżo mielony

 

Jajka ugotowane na twardo (wystudzone) kroimy szybkim ruchem (żeby jak najmniej uszkodzić skorupkę) ostrym nożem wzdłuż na pół. Delikatnie wyciągamy ze skorupek białka i żółtka, rozdrabniamy je widelcem, dodajemy drobno pokrojony szczypiorek, majonez albo łyżkę masła i doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym kolorowym pieprzem. Tak przygotowany farsz nakładamy z powrotem do naszych skorupek, posypujemy na wierzchu bułką tartą i układając na rozgrzanej patelni farszem do dołu smażymy chwilkę do zarumieniania.

Jaja faszerowane podajemy na ciepło.


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>