Sałatka z pieczonymi gruszkami


SONY DSC

SONY DSC

Składniki:

rukola

prażone ziarna słonecznika (słonecznik prażymy na suchej patelni)

kozi ser

orzechy włoskie i płatki migdałów mieszamy z 2 łyżkami oliwy z oliwek, 2 łyżeczkami miodu(*) i 2 łyżkami soku z cytryny,

(*) u mnie miód faceliowy- przepyszny, bardzo słodki- o zaletach tego miodu pisałam przy okazji recenzji festiwalu dobrego smaku w Poznaniu w poście z dnia 15.08.2014:

http://www.smakiszczescia.bloog.pl/id,342194485,title,VIII-Ogolnopolski-Festiwal-Dobrego-Smaku,index.html

pieczone plastry gruszek – podpiekamy w piekarniku plastry gruszek w temperaturze 180 stopni- ok. 13 minut- ułożone na papierze do pieczenia

Składniki łączymy, delikatnie mieszamy.

Pycha! Sałatka „ekskluzywna, niecodzienna” i bardzo smaczna!


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>