Sałatka tuńczykowa

IMG_20150720_211544

IMG_20150718_212958.1

20150717_171052

Składniki:

100g ugotowanego ryżu

3 pomidory sparzone i obrane ze skórki lub 1 puszka pomidorów krojonych bez skórki

1 czerwona papryka

2 puszki tuńczyka w oleju w kawałkach

1 duża cebula

3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę

Cebulę, pomidory i paprykę kroimy, wszystko razem łączymy (zbędny olej z tuńczyka odlewamy), całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem; możemy dodać odrobinę przyprawy maggi (jeśli akceptujemy wersję mniej zdrową:)).

Pycha!

Na zdjęciu także wyśmienita sałatka zielona/ już na blogu- Post z dnia 18.07.2015:

Sałatka zielona

Autor: smakiszczescia

Smaki szczęścia ze szczyptą pikanterii... W moich kulinarnych poczynaniach łączę różne smaki, które komponują się w wyśmienitą całość i dostarczają niezapomnianych doznań... Gotowanie to moja pasja; w kuchni się realizuję i odpoczywam...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.