Sałatka szpinakowo-truskawkowa


IMG_20150509_204959

IMG_20150509_205408

IMG_20150509_211408

Składniki:

świeże liście szpinaku

ser feta pokrojony w kostkę

kabanosy pokrojone w plasterki

truskawki przekrojone w ćwiartki

2 łyżki oliwy z oliwek (u mnie olej z pestek winogron)

polewa gastronomiczna/ glassa balsamico – gęsta polewa na bazie octu balsamicznego

Wszystkie składniki ze sobą łączymy- PYCHA!

Gotową sałatkę ozdobiłam jeszcze kiełkami słonecznika.

Polecam także wino śliwkowe japońskie, które doskonale smakuje lekko schłodzone- białe wino likierowe Plum/ Pflaume.

Niebawem na blogu wyśmienita sałatka owocowo-szpinakowa z wędzonym łososiem- bardzo lekka, orzeźwiająca i oszałamiająco smaczna!:))


2 thoughts on “Sałatka szpinakowo-truskawkowa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>