„Koktajl” krewetkowy


IMG_20170125_215325

IMG_20170125_215237

Składniki:

200g-300g krewetek obranych- podsmażamy je na maśle z lampką białego wina lub sokiem z cytryny, z czosnkiem, z jedną czerowną cebulą, z listkami świeżej mięty lub natką zielonej pietruszki

1 puszka ananasa (krojony)

sos:

2 łyżki majonezu

1 łyżka keczupu

Wszystkie składniki łączymy, pozostawiamy do wystudzenia. Podajemy posypane szczypiorkiem lub kiełkami.

Mój krewetkowy „koktajl” podałam w pięknych muszlach od przegrzebków.

 


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>