Wędlina z szynkowara


IMG_20161022_182342

IMG_20161022_182437

Wcześniej na blogu prezentowałam przepis na domową wędlinę drobiową. Całą recepturę znajdziecie pod poniższym linkiem:

Wędlina drobiowa z szynkowara- http://smakiszczescia.pl/pasty-i-inne-frykasy/domowa-wedlina-drobiowa-z-szynkowara/

Tym razem wprowadziłam drobną modyfikację podczas realizacji całego przepisu. Aby uzyskać ładniejsze, równe plasterki podczas krojenia mięsa, takie, które nie będą się nam rozwalać, zblendowałam na samym początku pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka.W ten sposób uzyskamy zdecydowanie bardziej zbitą, mięsną masę, a co za tym idzie pokrojenie wędliny z galaretką na plasterki to będzie pestka!:) Polecam ten patent!:)

Na blogu także:

Schab z morelami z szynkowara- http://smakiszczescia.pl/pasty-i-inne-frykasy/schab-z-morelami-z-szynkowara/


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>