Wędlina z szynkowara z majerankiem i galaretką


IMG_20161120_175907

Dziś prezentuje wędlinę drobiową z samym majerankiem (bez papryki czerwonej słodkiej mielonej). Bez czerwonego odcienia wędlina ładniej się prezentuje.

Całą recepturę znajdziecie pod poniższym linkiem:

Wędlina drobiowa z szynkowara- http://smakiszczescia.pl/pasty-i-inne-frykasy/domowa-wedlina-drobiowa-z-szynkowara/

Tym razem wprowadziłam drobną modyfikację podczas realizacji całego przepisu. Aby uzyskać ładniejsze, równe plasterki podczas krojenia mięsa, takie, które nie będą się nam rozwalać, zblendowałam na samym początku pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka.W ten sposób uzyskamy zdecydowanie bardziej zbitą, mięsną masę, a co za tym idzie pokrojenie wędliny z galaretką na plasterki to będzie pestka!:) Polecam ten patent!:)

Na blogu także:

Schab z morelami z szynkowara- http://smakiszczescia.pl/pasty-i-inne-frykasy/schab-z-morelami-z-szynkowara/


2 thoughts on “Wędlina z szynkowara z majerankiem i galaretką

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>