Twarogowa pasta z makreli


IMG_20141111_193356

 

Wcześniej na blogu prezentowałam pastę z makreli i awokado- Post z dnia 05.11.2014:

http://smakiszczescia.pl/pasty-i-inne-frykasy/pasta-z-makreli-i-awokado/

 

Dziś inna odsłona makrelowej pasty- pasta twarogowa, czyli pasta z makreli na bazie twarogu. 

 

Składniki:

1 wędzona makrela

twaróg półtłusty (250g)

1 duży ogórek kiszony (lub w sezonie małosolny)

pół pęczka zielonej pietruszki

1 łyżka majonezu

sól, pieprz do smaku

 

* zamiast ogórka kiszonego możemy dodać w sezonie ogórka świeżego albo rzodkiewkę.

 

Rybę oczyszczamy z ości i mieszamy z rozdrobnionym twarogiem. Ogórka kroimy w drobną kostkę, zieloną pietruszkę drobno siekamy i dodajemy do makreli z twarogiem. Wszystko łączymy z majonezem, dokładnie całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

W ten prosty sposób uzyskujemy pyszną pastę z wędzonej makreli, która ze świeżym pieczywem doskonale urozmaici nasze śniadanie!

Polecam, pycha i samo zdrowie!


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>