Tatar śledziowy- wersja III


IMG_20151220_205844

IMG_20151220_205624

Składniki:

śledź (mogą być filety w oleju)- 2 płaty

4 korniszony

1 jabłko

1 czerwona cebula

posiekany koperek

1 łyżka oliwy z oliwek

sól, pieprz kolorowy świeżo mielony

Wszystkie składniki ze sobą  łączymy, odstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Podajemy na ciemnym pieczywie z kleksem kwaśnej śmietany. Naszego śledziowego tatara możemy posypać posiekanymi orzechami włoskimi- pycha!

 

Na blogu także:

1. Tatar śledziowy- wersja I- Post z dnia 30.10.2014:

http://smakiszczescia.pl/przystawka/tatar-sledziowy/

 

2. Tatar śledziowy- wersja II- Post z dnia 08.12.2015:

http://smakiszczescia.pl/pasty-i-inne-frykasy/tatar-sledziowy-wersja-ii/


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>